Giving Charities a power-up

 

Een nieuwe editie van De Warmste Week betekent ook een nieuwe editie van Gaming 4 LifeStream! En dit jaar staat deze wederom in teken van Project Te Gek!? Daarnaast heeft ook onze website een make-over gekregen vol met nieuwtjes en handige informatie!

WAAROM TE GEK!?

Te Gek!?

Gaming is een heel leuke hobby. Iets wat meer en meer mensen nu ook beginnen te ontdekken. Het kan een positief effect hebben op de motorische / sociale ontwikkeling en het is nog eens leuk om te doen! Maar niet iedereen zit altijd even goed in hun vel. Het kan zijn dat het thuis eens misloopt, dat je gepest wordt op school of dat je met een depressie te kampen hebt. Bij zulke problemen kan gaming vaak een tijdelijke oplossing bieden door je onder te dompelen in een compleet andere wereld en situatie. We weten echter ook dat dit geen vervanging kan zijn voor professionele hulp.
Het is daarmee dat we gekozen hebben voor "Te Gek!?". We willen als gamers proberen om de drempel te verlagen voor mensen, zei het nu gamer of niet gamer, om hun weg te vinden naar deze professionele hulp.

 

 

Het project "Te Gek!?"" wil die drempel van hardnekkige vooroordelen, stigmatisering, schaamte en een gebrek aan kennis slopen. Het tracht geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen. Te Gek!? zet hiervoor al jaren grootschalige campagnes op om de beeldvorming rond geestelijke gezondheid in Vlaanderen juister af te stellen.

 

De Warmste Week